Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

TŘETÍ TURNAJ JUNIORSKÉ LIGY VE FUTSALU VYZNĚL PRO HELAS BRNO. FC TANGO HODONÍN DOPLATILO NA NEPROMĚŇOVÁNÍ GÓLOVÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ!

11.12.2018 | Jiří Štěrba
U17, U19

JUNIORSKÁ LIGA – ČESKO:

3. KOLO – SPORTOVNÍ HALA TEZA HODONÍN

 

V neděli od desáté hodiny dopolední (mrzí slabá účast fanoušků, kteří toto zajímavé mládežnické klání tak trochu jakoby sabotovali!) byla víceúčelová sportovní hala TEZA v Hodoníně svědkem třetího dějství turnajového dne v kategorii U17 a U19, a protože přijel na jih Moravy pouze jeden tým (Litoměřice se těsně před startem nového futsalového ročníku vzdaly účasti – pozn. red.), z toho důvodu domácí FC TANGO HODONÍN změřilo v obou kategoriích síly i s brněnským Helasem.

KATEGORIE U17:

1. ZÁPAS:

 

FC TANGO HODONÍN - SVAROG FC TEPLICE 10:0 (5:0)

Oslabený tým ze severu Čech přijel na jih Moravy až v den samotného klání a protože si Severočeši dali doma brzký budíček (na čtvrtou hodinu ranní), vypadaly podle toho i souboje na hodonínské palubovce. Hosté naprosto nestíhali, byli více jak odevzdaným soupeřem, který se v podstatě soustřeďoval jen na to inkasovat co nejméně gólů. O jejich „aktivitě“ nejlépe vypovídá skutečnost, že poprvé musel domácí gólman Jakub Olšar zasahovat až ve 31. minutě, jinak se v brance doslova nudil, a kdyby si vzal na těch čtyřicet minut neplacenou dovolenou, v podstatě by se vůbec nic nestalo. To nechceme v žádném případě snižovat výkon poražených, ale určitě nejsou v této soutěži pro ostatní týmy přínosem: nad tím by se ale měli vážněji zabývat na Svazu futsalu v Praze!

 

U TANGA bral nejvíce kanadských bodů z tohoto jednoznačně vedeného špílu Matěj Dvořák – celkem 5 (2+3), o bod méně si do svých statistik mohli zapsat Vojtěch Čech (3+1) a Patrik Lamáček (3+1).

 

Góly a přihrávky FC TANGO HODONÍN:

2. Vojtěch Čech (Richard Svoboda), 4. Richard Svoboda (Vojtěch Čech), 6. Patrik Lamáček (Matěj Dvořák), 6. Matěj Dvořák (Patrik Šenfeldr), 13. Vojtěch Čech, 22. Patrik Lamáček (Matěj Dvořák), 23. Matěj Dvořák (Patrik Lamáček), 32. Patrik Lamáček (Matěj

Dvořák), 37. Vojtěch Čech, 40. Patrik Šenfeldr (Richard Svoboda).

 

„Bylo to jednoznačné utkání, i díky tomu, že Teplice dojely oslabené a v malém počtu hráčů. Naše mužstvo si plnilo svoje pokyny, neodfláklo to a proto se nakonec podařilo dvojciferné vítězství. Musím přiznat, že Severočeši nebyli pro nás měřítkem této juniorské soutěže,“ hlásil po jasné výhře kouč domácího TANGA MAREK JÁNOŠ.

 

2. ZÁPAS:

 

FC TANGO HODONÍN – FC HELAS BRNO 1:2 (0:2)

Domácí mladíci v první půli hned dvakrát inkasovali, což se nakonec ukázalo jako rozhodující aspekt tohoto duelu, který by se dal označit i jako derby jižní Moravy. Snížení v samém závěru přišlo příliš pozdě, neboť na případnou remízu již nebyl herní, ale zejména časový prostor. Důležité body si tedy nakonec zaknihoval celek z krajského města.

 

STATISTIKA UTKÁNÍ:

Branky a přihrávky: 40. Patrik Lamáček (František Lamáček) – 3. Tarik Lukšija, 18. Michal Pokorný (Radek Pilo), žluté karty: 1:0 (Vojtěch Čech).

 

„Před tímto zápasem jsme si řekli, že to bude utkání pravdy, které nám ukáže, jak jsme na tom ve skutečnosti. Brněnský Helas řadím ke špičkovým týmům juniorské ligy, což hosté potvrdili i v tomto souboji. Snažili jsme se kluky namotivovat tak, aby byli důslední od začátku až do konce a nic přitom nepodcenili. Výsledek 1:2 mě až tak netrápí, ale oba góly jsme dostali bohužel po našich chybách a nedůrazu, a to se s takovým soupeřem potom těžko dohání. I tak si myslím, že jsme sahali minimálně po bodu: trefili jsme totiž tyč, břevno a k tomu jsme nevyužili nějaké šance, jež volaly po brance. To nás ale stále provází a je to škoda. Každopádně bych ale dneska za obě vystoupení pochválil celý tým, který v domácí hale předvedl svůj standard. Asi nám tyhle body budou chybět, nicméně teď už to nezměníme,“ myslí si hodonínský lodivod MAREK JÁNOŠ.

KATEGORIE U19:

1. ZÁPAS:

 

FC TANGO HODONÍN – SVAROG FC TEPLICE 19:0 (7:0)

To byla doslova střelnice v podání hodonínských mladíků, kteří si s chutí zastříleli. Na druhou stranu je ale nutné přiznat, že na podobného soupeře (spolu s Českou Lípou) už asi těžko v této soutěži Hodoňáci  v tomto soutěžním ročníku narazí. Nakonec to byl jen boj dvou nejlepších střelců o to, kdo z tohoto souboje vyjde jako vítěz. Lépe se zadařilo Janu Hromkovi, který dal pět branek a na další tři nahrával, o tři body méně si připsal jeho kolega z družstva – Lukáš Křivák – za čtyři branky a k tomu jednu asistenci.

 

Branky a přihrávky FC TANGO HODONÍN:

2. Lukáš Křivák (Martin Blažek), 4. Martin Blažek (Jan Hromek), 5. Jan Hodonský (Ondřej Brákora), 7. Dominik Suchánek, 10. Lukáš Křivák (Roman Weigl), 15. Lukáš Křivák (Jan Hromek), 16. Jan Hromek (Martin Blažek), 25. Roman Weigl, 28. Jan Hromek (Martin Blažek), 30. Pavel Prčík (Ondřej Brákora), 32. Martin Schüller (Ondřej Brákora), 32. Dominik Suchánek (David Martoni), 34. Ondřej Brákora (David Martoni), 35. Jan Hromek (David Martoni), 36. Jan Hromek (Dominik Suchánek), 37. Roman Weigl (Jan Hromek), 37. Jan Hromek (Lukáš Křivák), 39. Lukáš Křivák (Martin Schüller), 40. Pavel Prčík (Dominik Suchánek).

 

„Těžko to hodnotit, protože hosté přijeli z velké vzdálenosti a byli hodně oslabení. Teplice jednoznačně nestačily kvalitou na úroveň této soutěže, když dostaly „jen“ devatenáct gólů. Z tohoto důvodu nemá ani cenu někoho zvlášť vyzvedávat, protože například náš brankář si téměř nesáhl na balon, takže i to o něčem vypovídá,“ hlásil po jasném zápase vedoucí U19 FC TANGO HODONÍN JIŘÍ „JURA“ ŠTĚRBA.

 

2. ZÁPAS:

 

FC TANGO HODONÍN – FC HELAS BRNO 2:3 (1:1)

U19 si zřejmě hodně oblíbila skóre 2:3, neboť tímto brankovým poměrem bohužel opět prohrála. Předtím se tak stalo hned v prvním kole v Brně, kde tímto výsledkem podlehl tým z Hodonína Slavii Praha a pražské Spartě. Po vyrovnané první polovině zápasu vsítil Helas po obrátce během pěti minut dva góly, na které domácí dokázali zareagovat pouze úspěšným pokusem v podání Tomáše Horvátha v poslední minutě, kterého služeb již pravidelně využívá „A“ tým mužů ve druhé lize. Tento kontaktní gól ale přišel příliš pozdě, takže na další změnu skóre již nebyl bohužel čas!

 

STATISTIKA DUELU:

Góly a přihrávky:

20. Jan Hodonský (Tomáš Horváth), 40. Tomáš Horváth – 2. a 34. Zbyněk Špička, 38. Dominik Bílek, ŽK: 2:0 (Jan Hromek a David Martoni), ČK: Andrej Mykytjuk (Helas).

 

„Zápas byl ozdobou celé soutěže, když oba celky odehrály super utkání. Řekl bych zcela reálně, že tým Helasu vyhrál nakonec zaslouženě. Říkám zaslouženě proto, že hosté měli již v prvních deseti minutách čtyři tutovky, které ale neproměnili. Pokud by Helas skóroval, tak zápas by se zřejmě změnil v naprostou dominanci protivníka, jenže ten branky nedal a nám se podařilo takřka z ničeho vyrovnat. Druhá půle byla naprosto vyrovnaná a dokonce bych řekl, že jsme byli v určitých fázích lepším týmem. Průběh zápasu hodně ovlivnilo vyloučení hostujícího gólmana, ale soupeř toto oslabení přežil. Naopak nás dokázal potrestat, když při naší hře bez brankáře a následné chybě dal rozhodující branku. Přesto si myslím, že scházelo jen málo, abychom alespoň remizovali. Náš gól v poslední sekundě jen konečný výsledek kosmeticky upravil, ale znovu se ukázalo, že se směle můžeme v této kategorii měřit se všemi týmy,“

zhodnotil poslední vystoupení kategorie U19 na třetím turnajovém klání JIŘÍ „JURA“ ŠTĚRBA.

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS