Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Z Mitropa Cupu vezeme stříbro i cenné zkušenosti!

15.08.2016 | Ján Lahvička

Hodonínské Tango  vybojovalo na vídeňském turnaji stříbrný pohár, ke kterému však nevedla lehká cesta. Hned v prvním zápase se tým utkal s největším favoritem, maďarským mistrem a účastníkem futsalové „ligy mistrů“ RABA ETO Györ, jehož profesionální hráči vzali taktovku do rukou hned od prvního hvizdu.

Byla to taktická bitva, ve které dokázalo Tango eliminovat skvělé individuality v kádru soupeře a i přes obdrženou branku v prvním poločase nesložit zbraně. Naopak, naši hráči dokázali po krásné akci, na jejímž konci, byl Dimo Chadzidis, vyrovnat a získat první pomyslný bod pro svůj nový klub. Ve druhém zápase, který byl snad ještě bojovnější, než s týmem Györu, se Tango utkalo s týmem Stella Rossa Wien. Po dobrém a aktivním začátku hodonínského klubu, postupně rakouský tým srovnal krok a zhruba dvě stovky diváků mohlo sledovat ofenzivní bitvu obou celků. Tango vystřídalo v průběhu zápasu hned několik herních variant, rozhodující však byla nakonec hra v power play ať už vlastní nebo soupeřova. Tango otevřelo skóre Doubravským stejně jako proti Györu po rychlém protiútoku, zakončeném pěknou kombinací. Soupeř srovnal na 1:1 v power play kapitánem Barbičem, ovšem hned při následující power play Tanga se podařilo strhnout vedení na stranu hodonínského celku Vlčkovi. Za stavu 2:1 pro Tango se do power play pustil opět čtyřnásobný mistr Rakouska, skórovat však už nedokázal, naopak od hodonínských hráčů Řezníčka a Buršíka inkasoval další dvě branky, které uzavřely účet tohoto zápasu. Poslední zápas s nejslabším ze soupeřů, neměckým Wackersdorfem, měl být již pouze formalitou, nicméně únava hráčů Tanga se naplno projevila. Po těžkých soubojích s maďarským a rakouským celkem nastoupili hodonínští hráči do posledního zápasu se znatelně menším nasazením a změnu v podobě oživení hry přinesla až velmi rázná domluva trenéra Berkyho. Tango si postupně vypracovalo vedení 4:1, osmička hráčů v poli se však nevyvarovala velmi špatné pětiminutovce zhruba 8 minut před koncem a hráči Wackersdorfu nejen, že darovanými brankami snížili na 4:3, ale dvě minuty před koncem dokonce dokázali vyrovnat. Nic na tom už nezměnila ani závěrečná hra Tanga bez brankáře a tak Wackersdorf získal svůj jediný bod na turnaji právě v souboji s naším týmem. V tomto okamžiku již bylo jasné, že Tango s pěti body za dvě remízy a jednu výhru obsadí druhou příčku bez ohledu na výsledek posledního zápasu mezi týmy Györu a Vídně.

Turnaj přinesl pro Tango mnoho pozitivního. I přes určité obavy z omezené sestavy, která se turnaje účastnila a ne zcela zažitého nového herního systému, který trénuje celý tým v přípravě, se ukázalo, že dokážeme držet krok s předními evropskými celky. Rovněž si tým musel projít zápasem, kde se naplno projevil kondiční deficit a poprat se s nepříznivou situací. Výsledky z turnaje sice nelze přeceňovat, ale zcela jasně ukazují, že cesta, kterou se trenér Berky s hráči vydal, je zřejmě správná.

Výsledky: ETO Györ : Tango Hodonín 1:1, Stella Rosa Viena : Tango Hodonín 1:4, TV Wackersdorf : Tango Hodonín 4:4

Sestava FC Tango Hodonín:  Jakub Dvořák, Michal Lupač - Tomáš Buršík, Čeněk Cenek, Lukáš Černek, Bohumír Doubravský, Dimostenis Chadzidis, Milan Svoboda, Jakub Řezníček, Radim Vlček

 
Aktuální články
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS