Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

FUTSALOVÉ TANGO HODONÍN ZRUŠILO „B“ TÝM, OVŠEM ZA DANÉ SITUACE NEBYLO PRO VEDENÍ KLUBU JINÉ VÝCHODISKO!

11.10.2020 | Jiří Štěrba

HODONÍN – Pokud to snad ještě nevíte, tak futsalisté z Hodonína odhlásili z divize E svůj „B“ tým, tudíž od nové sezony se bude chodit za futsalem v okresním městě na řece Moravě pouze na 2. ligu, kam spadl z nejvyšší soutěže po jednoročním působení tým FC Tango Hodonín A.

Více informací ze současné kuchyně futsalu v Hodoníně mi řekl šéf klubu JIŘÍ „JURA“ ŠTĚRBA, kterému jsem položil několik otázek.

 

*Vraťme se ještě k „B“ týmu, který nakonec opustil futsalovou mapu Česka. Byl tento krok nezbytný a co vás ve vedení klubu k tomu vedlo?

„Na úvod musím říct, že „B“ tým měl fungovat tak, jako v minulé sezoně. Tu jsme my zahájili takovým pokusem o trénování, kde se nakonec ukázalo, že brněnští hráči u nás už nebudou hrát, neboť se rozhodli pro týmy ze svého nejbližšího okolí a místní hráči, kteří mají halu v podstatě na dosah, o tréninky zájem prostě nemají. Na současné soupisce má dnes Tango 28 hráčů a všem jsme pak vysvětlili cca měsíc dozadu, že pokud na nejbližší trénink nepřijde alespoň 12 futsalistů, bude to pro klubové vedení signál, že béčko i za cenu jakési pokuty ze soutěže prostě odhlásíme. Na ten trénink nakonec dorazilo jen 9 hráčů, takže jsme museli podle toho konat!“

 

*Současný stav je tedy podle tebe neudržitelný – jak z tohoto začarovaného kruhu ven, je vůbec nějaké přijatelná cesta?

„Mrzí mě, že stále řešíme výmluvy typu – velký fotbal, různé oslavy narozenin, k tomu pak dědeček nebo babička a podobně - přitom na samotné hráče žádný metr nemáme, neboť se jedná o ryzí amatéry, takže je to o jejich chtění a dobré vůli.

I to nás tedy donutilo k tomu, že k futsalu nikoho nebudeme nutit ani přemlouvat a třeba u týmu mužů, který bude hrát druhou ligu, nebudeme vůbec tlačit na pilu ve smyslu, že se musíme ihned vrátit do nejvyšší soutěže. Dobře víme, jaká je momentální situace v českém futsalu: není určitě růžová, když nejvyšší soutěž je vlastně rozdělena nyní na dvě neslučitelné poloviny. V té horní kralují týmy s milionovými rozpočty, v té druhé jsou naopak chudé týmy, které počítají na každou sezonu jen s několika stovkami tisíc korun, takže už toto mluví za vše. Do té druhé skupiny patří i hodonínské Tango. My chceme hrát pěkný futsal, pokud možno vyhrávat, ale v této chvíli nemáme vůbec jasno, že bychom usilovali o postup. Myslím si, že nám nic neuteče, teď není o co stát a postup výš určitě není na programu dne!“

 

*Hodně do sportu zasáhl znovu vyhlášený Nouzový stav v Česku, který začne platit vlastně od pondělí 12. října 2020.. Co by jsi k tomu řekl?

„My jsme měli začít s předehrávkou 3. kola doma s Vítkovicemi již v pátek 16. října 2020, přičemž v rámci 1. kola (23. října 2020) jsme měli cestovat na palubovku ostravského Baníku. Koronavirus ovšem chce jinak, takže sám teď nevím, kdy se ve skutečnosti naše soutěž oficiálně rozjede. Já osobně si myslím, že dříve jak za měsíc se nezačne, to je ale jen můj názor.

Situace je velmi nepříjemná, ale za daného stavu je třeba respektovat nařízení Vlády ČR a věřit, že tato situace nebude dlouho trvat.“

 

*Jaké jsou momentální hráčské přesuny v týmu mužů? Kdo přišel či naopak FC Tango Hodonín opustil?

„Z nových hráčů se u nás zatím objevili Jan Vintrlík a Adam Zelinka, a tento týden by měl přijít gólman Kamil Hanzlík, který u nás prošel juniorkou a teď se chce vrátit po odmlce znovu na futsalové palubovky. Naopak skončili Tomáš Buršík, Čeněk Cenek, Lubomír Doubravský, Jan Hromek (tady věříme, že se vrátí do našeho klubu) a Milan Svoboda, od futsalu si chce podle mých informací zřejmě na nějaký čas odpočinout Patrik Levčík.“

 

*Nyní má klub FC Tango Hodonín čtyři týmy. Jak vypadá současná situace ve zbývajících třech?

„Mám obavy o letošní výkony naší „17,“ protože ta bude tvořena téměř zcela novými hráči a prozatímní sehranost může znamenat v prvních zápasech nové sezony dosti velký handicap, naopak o dva roky starší kolegové (kategorie U19) by měli patřit mezi ty lepší celky v rámci celého Česka.

V těchto kategoriích budou trénovat bratři Jánošové (Antonín a Marek), u žen došlo ke změně kouče, když tým převzal Jiří Jílek, který předtím vedl ženy FK Hodonín ve velkém fotbale. Jinak u týmů mužů se bude pohybovat na lavičce stejná trojice jako v minulém ročníku – tedy Miroslav Bartyzal, Stefanos Chadzidis a moje maličkost.“

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS