Klub web.cz  – profesionální internetové stránky pro váš sportovní klub Ceník a objednávka na klubweb.cz | Provozuje eSports.cz, s.r.o.

Ztráta z úvodu sezóny se nakonec ukázala jako fatální!!!

12.03.2018 | Jiří Štěrba

Druhá futsalová liga (skupina Východ) měla o víkendu na pořadu poslední kolo tohoto ročníku, které mělo definitivně prozradit, kdo bude při nezájmu VŠB Ostravy aspirovat na případný postup mezi českou futsalovou smetánku. Ve hře byly tak stále tři týmy: nováček z Uherského Hradiště, ex-ligista z Hodonína a brněnský Atraps-Hombres. Proto se nejvíce očekával duel v Uherském Hradišti, kam zajíždělo hodonínské Tango. V Městské hale v Uherském Hradišti nechyběla ani Česká televize (přenos by měl být 28. března na kanálu ČT sport) a přímý přenos dával pro příznivce futsalu internetový portál tvcom.cz!

DRUHÁ FUTSALOVÁ LIGA (VÝCHOD) – 18. KOLO:

SFFA BAZOOKA CF UHERSKÉ HRADIŠTĚ – FC TANGO HODONÍN 7:4 (3:2)

Zaplněná hala viděla dramatické utkání, ve kterém se paní štěstěna obrátila vyloženě na stranu domácího nováčka, který vedl na konci sedmé minuty již 3:0. Hosté stačili do přestávky snížit na rozdíl jediného gólu, a když po osmapadesáti sekundách druhého poločasu srovnal po skluzu Levčík na 3:3, mohlo se začít od nuly! V podstatě celý druhý poločas hrál Hodonín riskantní hru bez gólmana, vytvořil si spoustu vyložených šancí, ale v pátek devátého března prostě Tangu nebylo přáno! Navíc hra bez gólmana, při které hosté hráli zejména přes levou stranu, kde spoléhali především na zakončovatele Buršíka, nepřinášela branky, ba právě naopak.  Domácí takticky vyčkávali, nikam se nehnali a i když neměli míč ve druhé půli pod kontrolou, čtyřikrát zasadili soupeři smrtící údery do prázdné branky.   Domácím výborně zachytal Radek Janečka, a tak trápení Hodonína pokračovalo. Hodonín sice šlágr posledního kola ve druhé lize nezvládl, ale možnost na okamžitý návrat do první ligy ztratil již dříve, a to konkrétně v nepovedeném podzimu, když po úvodních pěti kolech dokázal získat jen pět bodů z patnácti možných! A tady bych především hledal příčiny tohoto nezdaru: to další bylo jen snaživým doháněním bodového manka a očekáváním, že další aspiranti na možný postup do nejvyšší soutěže snad budou klopýtat, protože i na ně by přece jen měla přijít ztráta sportovní formy.

Za stavu 0:0 měl obrovskou šanci hostující Novotný po přihrávce Svobody, ale střelec Tanga pálil ve výhodné pozici mimo. V 10. minutě napálil Doubravský pravou tyč domácí svatyně, o šest minut později měl gólovku opět Doubravský, ale před brankářem Janečkou neuspěl, stejně tak se vedlo i Levčíkovi v sedmnácté minutě. Levčík si neporadil s domácím brankářem ani v 19. minutě, v polovině druhého poločasu měl možnost Novotný, ale ze dvou metrů netrefil odkrytou branku soupeře, ve 31. minutě se již hostující fandové radovali, ovšem míč ze sálovky Levčíka skončil na zadní síťce (JASNÁ TUTOVKA!) a pak už to byla ze strany Tanga jen křeč a trápení!   

 

STATISTIKA UTKÁNÍ:

Branky a nahrávky: 3:31 Roman Sopůšek, 4:47 Lukáš Křivánek (Ohnutek), 6:55 Lukáš Křivánek (Malý), 33:26 Lukáš Křivánek, 33:50 Jan Bartoš (Křivánek), 37:37 Roman Sopůšek, 38:52 Jan Bartoš – 10:09 Tomáš Pospiš (Doubravský), 19:47 Bohumír Doubravský, 20:58 Patrik Levčík, 39:46 Dimostenis Chadzidis (Levčík), žluté karty: 33. Tomáš Ohnutek – 25. Patrik Levčík, rozhodovali: Michal Gasnárek a Radim Čep, třetím arbitrem byl Tomáš Slanina, delegátem byl Karel Linhart, přítomno na 350 diváků, kteří vytvořili výtečnou atmosféru (mezi nimi jak domácí, tak i hostující bubeníci).

 

„Chtěli jsme jít do vedení, protože jsme věděli, že Hodonín je dobrý na míči. O přestávce jsme si řekli, že nemůžeme bláznit a musíme trpělivě čekat na chybu soupeře. Ona dlouho ale nepřicházela, ale pak přišla chvíle našeho Lukáše Křivánka, asi dnes náš nejlepší hráč, který to z první trefil do prázdné branky. My jsme především nechtěli pustit Tango do vedení, což se povedlo. Za stavu 6:3 jsem již věřil, že to zvládneme. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě,“ byl přesvědčený domácí trenér JAROSLAV HASTÍK.

„Myslím si, že jsme si tu sezonu prohráli již dávno. Co k tomu říct? Rychlý začátek, obdrželi jsme tři góly, ale pak jsme se do zápasu vrátili, když jsme vyrovnali na 3:3. Možná jsme neměli hrát tak dlouho bez brankáře, ale opět jsme udělali hrubé chyby, po kterých domácí skórovali do prázdné branky. Dnes ta naše střelba byla žalostná, prostě bída. Všechno šlo do druhého patra, nebyli jsme schopni trefit branku. Bohužel nedáváme góly a to je chyba. Chleba se ale lámal na podzim, kde jsme poztráceli zbytečně moc bodů, zejména v domácím prostředí. Myslím si, že jsme měli tým na postup. Domácí byli šťastnější,“ hlásil těsně po porážce hodonínský kouč MIROSLAV BARTYZAL.

„Dnes zatím víme, že s první ligou se loučí Jeseník a Třinec. Termín na podání přihlášky do soutěží je konec dubna, takže je předčasné spekulovat, kdo se nakonec od nového ročníku v první lize objeví. Šanci mají vedoucí týmy z obou druhých lig (ve skupině Západ zatím vede Zlej sen Liberec), ovšem může se stát, že do ligy se podívá někdo ze druhých míst v konečných tabulkách druhé nejvyšší soutěže,“ prozradil uprostřed tohoto týdne hlavní sekretář futsalu v Česku MARTIN PRŮŠA.

 

DALŠÍ VÝSLEDKY POSLEDNÍHO (18.) KOLA:

VŠB TU Ostrava – VŠ SK futsal Zlín 5:3 (2:1),

Pramen Havlíčkův Brod – Tatran Baracuda Jakubčovice nad Odrou 10:8 (6:5),

FC Baník Ostrava – FC Atraps-Hombres Brno 3:3 (1:2),

SK Amor Lazor Vyškov – Žabinští Vlci Brno 4:2 (1:0).

V konečné tabulce je první VŠB Ostrava, na druhém místě skončil nováček z Uherského Hradiště a až třetí je FC TANGO HODONÍN.

 
Utkání
Muži A | sobota 10.02.2024, 19:00
15. kolo
2:4
Amor-Kloboučky - FC Tango "A"
 
Muži A | sobota 17.02.2024, 20:30
16. kolo
4:4
FC Tango "A" - Jeseník
 
Muži A | sobota 24.02.2024, 20:00
17. kolo
2:3
H.Brod - FC Tango "A"
 
Muži A | pátek 01.03.2024, 20:30
18. kolo
FC Tango "A" - FC ATRAPS
 
 

© eSports s.r.o. & FC Tango Hodonín - kontakt: tangohodonin@gmail.com RSS